Skip to content

Individuele therapeutische kinderyoga

Individuele therapeutische kinderyoga

Therapeutische kinderyoga is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar die meer aandacht en begeleiding nodig hebben dan in een groepsles kan worden bereikt. De vraag naar individuele kinderyoga begeleiding neemt de laatste jaren sterk toe omdat niet elk kind in een groepsproces een yoga programma op maat aangeboden kan krijgen, maar wel baat kan hebben bij individuele coaching door midden van kinderyoga.

 

Autisme Sunshine Yoga

Bij welke klachten?

Therapeutische kinderyoga kan o.a. geschikt zijn in het geval van:

  • Weinig zelfvertrouwen
  • Faalangst
  • HSP/AD(H)/autisme
  • Leer en/of concentratieproblemen
  • Slaapproblemen
  • Psychosomatische klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid.
Individuele therapeutische kinderyoga Yoga Sunshine kinderyoga Roermond

Intakegesprek

Uitgaande van de individuele behoefte en (hulp)vraag van het kind, wordt een programma afgestemd op de ontwikkeling die het kind op dat moment doormaakt. Een intakegesprek met het kind en ouder(s)/verzorger(s) vindt vooraf aan de therapeutische yogales plaats. In dit gesprek worden uw vragen en wensen besproken en wordt er bekeken of therapeutische kinderyoga geschikt is voor uw kind. De intake duurt 30 minuten en kan via videobellen, telefonisch of op locatie gedaan worden.

Be the sunshine

Inhoud individuele therapeutische kinderyoga

In de lessen leert het kind op speelse wijze zijn/haar eigen ruimte en grenzen te ontdekken, het verschil tussen in- en ontspanning en wordt de concentratie en focus verbeterd. Er wordt gekeken naar de hulpvraag en vanuit hier wordt het thema voor de les gekoppeld. Daarnaast wordt de balans op fysiek, mentaal en emotioneel vlak bevordert. Tijdens de les wordt er naast de yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen (o.a. Yoga Nidra), ook gebruik gemaakt van het krachtspel, emotiegericht coachen en creatieve verwerkingsopdrachten.

 

Lestijden en Prijzen Yoga Sunshine

Kinderyoga

Yoga voor autisme, HSP en/of AD(H)D

Kinderyoga op locatie

Heb je vragen?

Neem contact met mij op